Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě rafinovaného řepného cukru. Melasu možno použít jak do boilies, tak na jeho dipování. Velmi vhodné dipovat partikl (kukuřici, řepka…) Melasa 1L
Melasa je koncentrovaný sirup, který vzniká jako vedlejší produkt při výrově rafinovaného řepného cukru.
Melasa je bohatým zdrojem minerálních látek, kterých obsahuje 30x více než cukr. Nachází se v ní železo, vápník, draslík, hořčík, měď, chróm, mangan, molybden a zinek. V jedné polévkové lžíci melasy je tolik vápníku jako ve sklenici mléka. Obsah železa lze vyčíslit devíti vejci. V melase, která má zásaditou reakci, je také hodně vitaminů skupiny B. N
Nejčastěji se používá jako přirozené sladidlo do boilies směsí. Vhodná i jako dip.
Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě rafinovaného řepného cukru. Melasu možno použít jak do boilies, tak na jeho dipování. Velmi vhodné dipovat partikl (kukuřici, řepka…)
Dávkování: 10 – 40 ml / 10 vajec (1kg suché směsi).